Orgazmın Faydaları

Tek Eşlilik

Oksitosin orgazm sırasında hem kadınlarda hem de erkeklerde salgılanır ve çiftlerin duygusal bağlarını ve ilişkilerini güçlendirici rol oynar. Oksitosin, orgazmla birlikte yükseldiği için “aşk hormonu” olarak da bilinir. Alman araştırmacılar, oksitosin hormonunun tek eşliliği sağlamak gibi bir görevi olduğunu ileri sürüyor. Uzmanlar, aşk hormonu oksitosinin eşler arasındaki bağı güçlendirdiği, azlığının ise eşleri yeni arayışlara ve çok eşliliğe yönelttiği konusunda hemfikirler.

Oksitosin, erkeklerin ve kadınların birbirlerine daha fazla güvenmelerine ve birbirlerine karşı empati hissetmelerine yardımcı olur.

Doğal Bir Yatıştırıcı

Orgazm sırasında endorfin salgılanır. Endorfin hormonu mutluluk hormonu olarak da anılır. Endorfinin iki önemli etkisi vardır. Biri haz verici etkisi, diğeri ise ağrı kesici etkisidir. Endorfin hormonu vücudundaki ağrıların iyileşmesini sağlar ve bu konuda kişinin daha rahat bir hayat sürmesine yardımcı olur. Endorfinin ağrı kesici etkisi morfinden yaklaşık 30 kat daha fazladır. Kişi endorfin etkisindeyken çok daha sevgi dolu, karşısındakini kabullenicidir. Endorfin hormonu kişinin neşeli, rahat ve pozitif hissetmesini sağlar. 

Cilde Yararları

Gençliğin Sırrı Hormonlarımızda!

Michigan Üniversitesi'nde 2009 yılında yapılan bir araştırma, orgazm olmanın kadınlarda östrojen seviyelerini yükselttiğini ortaya çıkardı. Ve bu iyi. Neden? Çünkü östrojen aslında cildin yaşlanmasının önlenmesine yardımcı oluyor.

Türk seyircisinin Rossalinda ve Marimar gibi pembe dizilerden tanıdığı Meksikalı şarkıcı Thalia, ilerleyen yaşına rağmen genç ve güzel görünmesini birçok kez orgazm olmasına bağlıyor. Meksika medyasında çıkan haberlere göre; aynı anda oyuncu ve yazar olan Thalia, daha önce de bir gecede 50 kez orgazm olabildiğini söylemişti. 

Lady Gaga cilt güzelliğinin sırrı sorulduğunda "orgazm, bir sürü orgazm" cevabını vermişti. Haklı da. Dr. Mervyn Patterson da orgazmın cildi gençleştirip güzelleştirdiğini söylüyor.

Uyku kalitesini artırır

Salgılanan melatonin sayesinde rahatlama hissi verir. Orgazm uyku kalitesini artırır. Verimli ve rahat bir uyku çekebilirsiniz.