Çocuğumu sünnet ettirmemek için nedenler nelerdir?


Çocuğumu sünnet ettirmemek için nedenler nelerdir?

1 – Sünnet derisinin üç işlevi vardır : cinsel işlevi, koruyucu işlevi, ve duyarlılık işlevi.

2 – Sünnet derisini kesmek, gözkapağını kesmekten farksızdır. Sünnet derisinin bebeğe bez bağlandığı bu dönemdeki işlevi , penisi tahrişten ve yaralanmalardan korumaktır. Sünnet derisi penis başını idrardan ve dışkıdan korumak için cinsel organa yapışık durumdadır. Sağlam (sünnetsiz) bir çocuğun idrar yolları iltihabı sorununu yaşama olasılığının, sakatlanmış (sünnetli) bir çocuğa göre daha düşük olduğu biliniyor. Eğer sünnet derisi sünnet ile kesilirse idrar yolları enfeksiyona daha açık hâle gelir.

3 – Sünnet, normalde bir iç organ olan penis başını, kalıcı biçimde bir dış organ haline getirir. Göz için göz kapakları neyse, penis için de sünnet derisi odur. Nasıl ki, gözkapakları olmadan gözün daha temiz olması ve dış etkilerden korunması mümkün değilse, penis için de aynısı geçerlidir. Koruyucu olan sünnet derisinin kaybedilmesi, penisi kire ve bakterilere açık duruma getirir. Sünnet hijyenik değildir.

4 – Kadın sünnetiyle erkek sünneti arasında temelde bir fark yoktur. Her ikisinin de temel amacı cinsellikten alınan hazzı azaltmaktır.

5 – Çocuk ne kadar küçük olursa, travmadan zarar görme o kadar fazla olacaktır. Anatomi çalışmaları, sinir hücrelerindeki kimyasal değişiklikler ve bebeklerin davranışları konusundaki çalışmalar, bebeklerin acıyı yetişkinlerden daha fazla hissettiklerini kanıtlamıştır. Biliminsanları bir bebeğin beynini sünnet sırasında takip ettiler. Sünnetin bebekte o kadar acıya yol açtığı anlaşıldı ki, beyninde kalıcı değişiklikler oldu. Devam eden gün, hafta ve aylarda da beyin taramalarına devam ettiler ve buldular ki, beyin hiçbir zaman eski haline dönmüyordu. Bazı bebekler o kadar acı çekerler ki nefesleri kesilir. Diğerleri çığlık atmayı bırakır ve şoka girerler. Çünkü küçücük vücutları bu dayanılmaz acıyla nasıl başa çıkılabileceğini bilmemektedir.

6 – Bütün dişi ve erkek memelilerin sünnet derisi vardır. Sünnet derisi smegma üretir. Smegma temizdir, kirli değildir, faydalıdır ve gereklidir. Bu sıvının antibakteriyel ve antiviral özellikte oluşu genitali temiz ve sağlıklı tutar.

7 – Sünnet, çok acı veren bir operasyondur. Ebeveynlere çocuğa anestezi verileceği, hiçbir acı hissetmeyeceği söyleniyor. Lokal anestezi yapılmasının bile ne kadar acı vereceğinden bahsedilmeden… Acaba lokal ya da genel anestezinin yapılacağının söylenmesi kimi rahatlatıyor? Doktorların ve ebeveynlerin rahatladığı kesin.

8 – Sünnetin erken yaşta yapılmasının nedeninin, bebeğin sünneti reddetmesinin imkansızlığından ve kontrol etmenin kolay olmasından kaynaklanır. Sünnet bir yetişkine yapıldığında basitçe karşı koyacaktır. Sünnet çocuk istismarıdır.

9 – Bazı doktorlar neden sünneti savunur? Sünnet operasyonunu yapanlar açısından, “Acaba bu yıl kaç tane sünnet yapacağım? Kaç para kazanacağım? Daha fazla nasıl kazanırım?” düşüncesi hakimdir. Sünnet yapan doktorlar kariyerlerini ve yaptıklarını savunmak için sünnetin sağlıklı olduğu yalanını sürdürmek zorundalar. Uluslararası tıp dünyasında, etik tıbbi prosedüre hiç uymayan sünnet savunucusu doktorlara şarlatan olarak bakılıyor. Doktorların, hastanelerin, sünnetçilik mesleğini yapanların ekonomik çıkarları; sünnet vahşetinin devam etmesini sağlıyor. Sünnet savunucusu doktorlar ve hastaneler sünnete dur demeyecek. Çocukları sakatlamak için büyük paralar kazanıyorlar.

10 – Bugün dünya üzerinde milyarlarca sünnetsiz erkek yaşıyor ve sünnet olmadığı için sakatlanana ya da ölene rastlanmamıştır. Ancak sünnet olduğu için -enfeksiyon kaparak ya da yanlış sünnet sonucu vs.- sakat kalan hatta ölenler var. Sünnet bugün başlı başına bir rant pastasıdır. Hastanesinden kıyafetine, düğününden eğlencesine kadar bir sünnet ekonomisi var.

11 – On sekiz yaşını geçtikten sonra arzu eden bir erkek sünnet edilmesini isteyebilir. Çocukların sünnet edilmesi, insan haklarına aykırıdır. Bu çocuklar, karar verebilecek çağda değildir. Onların bir organına dönüşü olmayan bu müdahalenin sonuçlarına çocuk kendi katlanacaktır.

12 – Hareketli sünnet derisinin varlığı, sekste fark yaratır ve kadını daha çok uyarır. Sünnet derisi, cinsel ilişki sırasında vajinal duvarların doğal bir uyarıcısıdır ve bir kadının daha sık ve daha hızlı orgazma ulaşmasına yardımcı olur. 

13 – Sünnet olmamış erkek çocuklar toplumsal dışlanmaya maruz kalırlar mı, kendilerini ötekileştirilmiş hissederler mi? 

Eğer bugünkü bilincinizle, kız çocuklarının sünnet edildiği 30 ülkede yaşamak zorunda kalsaydınız toplum baskısı nedeniyle kız çocuklarınızı sünnet ettirir miydiniz? İnsanlar çıplak gezmezler. Penis ve vajina, insanların en az gördükleri yeridir. Senden olmayanı dışlamak, ötekileştirmek toplumsal bir hastalıktır. Penisi ve vajinası için dışlamazsa ırkı için, cinsiyeti için, dini için, mezhebi için, dış görünüşü için, giyimi için dışlar. Türkiye'deki Yahudiler sünnetsiz olduğu için mi dışlandı?

14 – Akıllı ana-babalar kalplerinin sesini dinlerler ve çocuklarını zarardan korumak isteyen içgüdülerine güvenirler. Çağların tecrübesi bize öğretmiştir ki, bebekler en iyi gelişmelerini güvenli sevgi, şefkat, saygı, kabul edilme, besleme, ve sıcaklık ortamında sağlarlar. Bir bebeğin etini kesmek, bu güveni yıkar. İnternet sayesinde insanlar aydınlanıyor ve çocuklarını sünnet ettirmeyen ailelerin sayısı artıyor. Her şeyin başında sünnet geleneğinin yetiştiği bataklık olan cehalet kuruyor artık. Hala çocuklarını sünnet ettiren aileler olabilir. Bilgi çağında cahil kalmak sadece bir tercihtir.


http://www.sunnetinzararlari.com/2017/05/sunnet-cok-zararl-bir-operasyondur.html