Kadın Orgazmı ve Hormonlar

Klitoral Uyarılma

Orgazm için temel tetikleyici nokta sünnet derisidir. Klitoris başı, klitorisin sünnet derisine sürtünmesi sırasında klitoris uyarılır. Uyarılan klitoris normal boyutunun 2 katına çıkar. Cinsel uyarım sırasında klitorisin de penis gibi büyüme-küçülme yeteneği var. Tıpkı penis gibi kanla dolması sonucu sertleşiyor.

Vajinal Uyarılma

Uyarılmamış bir vajinanın ortalama derinliği 7 cm kadardır. Cinsel ilişki sırasında uyarılan vajina bu derinliği 2 katına kadar çıkarabilir. Seksten sonra vajina normal derinliğine geri döner. Bu durum erkeklerin ereksiyon olması ile oldukça benzer.

Servikal Uyarılma

Cinsel uyarılma sırasında rahim ile serviks yukarıya doğru hareket eder.



Kadınlarda serviks, vajina, klitoris ve ayak parmağı uyarıldığında beyinde tepki veren bölümler. 


Kadın orgazmı genital ya da genital olmayan bölgelerin uyarılması ile tetiklenir. Vücudunda çok sayıda erojen bölge olan kadınlar için orgazmın çeşitleri vardır.

Klitoral orgazm klitorisin uyarılmasıyla, servikal orgazm serviksin uyarılmasıyla, vajinal orgazmın ise vajina duvarının uyarılmasıyla gerçekleşir.


Neden sünnetsiz erkeklerin penis başı çok yumuşak ve nemli?

Sünnet derisi penis başını yumuşak ve nemli tutar. Seks sırasında penis başı kadının servikine temas ettiğinde serviksin zarar görmemesi içindir.

Kristen O'Hara, "Sex as Nature Intended It" kitabında şöyle diyor:

"Penis başı bir iç organdır. Sünnetli penisin başı sürekli açıkta nem eksikliği nedeniyle kurur ve anormal şekilde sertleşir. Ayrıca, sünnetli penis başındaki deri, giysi vb. ile sürekli teması nedeniyle anormal şekilde kalınlaşır ve sertleşir." 





Sadece kadınlara bahşedilmiş bir hediye: Vaginal orgazm ve servikal orgazm.

"Kadın orgazmı, doğanın cinsel planının bir parçası olmalıdır; aksi takdirde kadınların cinsel organları orgazm yetenekleriyle donatılamazdı." diyor  Kristen O'Hara

Pelvik sinir kadınlarda vajina ve serviksden gelen uyarıları iletir. Vagus siniri kadınlarda serviks, rahimden gelen uyarıları iletir. Hipogastrik sinir kadınlarda rahim ve serviksden gelen uyarları iletir.


Penis orgazmı ve klitoral orgazm aynıdır.

Neden Freud vajinal orgazmı kadınsı, klitoral orgazmı ise erkeksi olduğu söyler?

Pudental sinir kadınlarda klitoris gelen uyarları iletir ve erkeklerde penis gelen uyarları iletir.


Bir erkeğin glansı uyarıldığında beyinde tepki veren bölümler açık mavi renk.

Vajinal ve Klitoral Orgazm

Kadın beyni vajinal orgazm esnasında büyük bir bölümü kapanır ve vajinal orgazm esnasında bilincini kaybeder. Kadınlarda endişe, korku, dikkat ile ilgili bütün beyin bölümleri vajinal orgazm esnasında kapalıdır. 

Yazar Kim Anami şöyle diyor:

"Kadınların seksten pek zevk almadıklarını duyduğumda ve bana şimdiye kadar sadece klitoral orgazm yaşadıklarını söylediklerinde şaşırmadım. Klitoris iyi bir ısınmadır ama hiçbir zaman oyunun sonu olması amaçlanmamıştır. Kelimenin tam anlamıyla buzdağının sadece görünen kısmı. Vajinal orgazmlar çok daha yoğun zevk verenlerdir. Ve hayatınızı değiştirirler. Çünkü bunlar kendini gerçekleştiren orgazmlardır. O kadar derin, yoğun ve zevklidirler ki en derin, en gerçek parçalarınızı özgürleştirirler. Küçük ölüm ve yeniden doğuş en güçlü şekilde vajinanın içinde gerçekleşir. Kadın cinselliğinin gerçek ağırlığı ve gücü vajinadadır."

Penis büyüklüğünün vajinal orgazm olmanızda bir etkisi yok.

Bütün bunlardan yola çıkarak kadınların orgazmı konusunda şunlar söylenebilir: Kadınlar hem vajinal uyarılma hem de klitoral uyarılma sonucu ya da her ikisi birlikte uyarılarak orgazm olabilir. Bunlara servikal uyarılma da eklenebilir ve tümü birden uyarıldığında daha yoğun ve karmaşık bir orgazm yaşanır. Klitoris, vajina, serviks, ayak parmakları, ayaklar ve rahimde kuvvetli kasılmalar olur.



Penis vajinaya girdiğinde sünnet derisi geri çekilir. Cinsel ilişki sırasında vajinal duvarların doğal uyarıcısı inner foreskin yeşil, ridged band mor, outer foreskin kırmızı renk. Sünnet derisi, cinsel ilişki sırasında vajinal duvarların doğal bir uyarıcısıdır. 


Kristen O'Hara, "Sex as Nature Intended It" kitabında şöyle diyor:

"Sünnet derisi, cinsel ilişki sırasında vajinal duvarların doğal bir uyarıcısıdır, bir kadının genel klitoral uyarımını arttırır ve bir kadının daha sık ve daha hızlı orgazma ulaşmasına yardımcı olur."

Profesör Debby Herbenick "Sex Made Easy" kitabında kendi kişisel deneyiminden bahsediyor: 

“Seks sırasında sünnet derisinin vajinal duvarlarım boyunca hareket ettiğini hissedebiliyordum. Benim için yeni ve harika bir duyguydu. Sünnet derisini hissetmek, vajinal ilişki sırasında orgazmı deneyimlemeyi de kolaylaştırdı. "

Fransız yazar Michel Herve Bertaux Navoiseau ise şöyle diyor:

"Antik çağlardan beri erkek sünnet derisinin kadın orgazmına katkıda bulunduğu bilinmektedir: Sünnetsiz erkekle sevişen kadın, sünnetsiz erkekten güçlükle ayrılabilir."

Yahudi yazar Maya Melamed’in ” For the Love of a Foreskin” yazısında şöyle diyor:

“Konu Yahudi randevusu olduğunda, benim bile korktuğum bir şey var. Sünnet derisinin olmaması. Yahudi bir erkekle çıkmak, sünnet derisine sahip biriyle birlikte olma şansını kaybetmektir.”


Servikal Orgazm

Vulva, klitoris ve vajina aslında kadın bedeninde okyanusun yüzeyi gibidir. Asıl aksiyon çok daha derinlerde, içerilerde gerçekleşir. Derin nokta orgazmı olarak da bilinen başka bir orgazm çeşidi de servikal orgazmıdır. Servikal orgazm olan kadınlar daha çabuk hamile kalıyor. Orgazm sırasında oluşan rahim kasılmaları, spermin servikal kanaldan fallop tüplerine taşınmasına olanak sağlar. Bu şekilde gebe kalabilmeyi kolaylaştırır.


Servikal orgazmda beynin aktif olan bölümleri.


Kadınlarda serviks, vajina, klitoris, meme ucu ve ayak parmağı uyarıldığında beyinde tepki veren bölümler.

Neden kadınların memesi erojen?

Bir kadın doğum yaptıktan sonra bir bebek tarafından meme uçlarının uyarılması oksitosin salınımını tetikler. Oksitosin anne ile bebek arasında bir bağ oluşmasını sağlar. Bu hormon, kadınlarda emzirme sırasında meme uçları uyarıldığında ve seks sırasında salınır.

Kadınlarda Ayak (Foot) ve Ayak Parmağı (Toe) Uyarılması


Kadınlarda ayak parmağı uyarıldığında beyinde tepki veren bölümler.

Erojen (erogenous) kelimesi Yunanca "aşk" anlamına gelen "eros" dan ve "üreten" anlamına gelen İngilizce "genous" kelimesinden gelir. Kadınlarda ayaklar gizli erojen bölgelerdir. Bazı kadınlar ayaklarının uyarılmasıyla orgazm olabilir.

Kadınların Ayaklarınızda Penise Rakip Olacak Yeterli Sinir Ucu Var

Seks uzmanı ve kadın yazar Nadège şöyle diyor: 

"Sadece ayaklarımız ve beynimiz arasında bir bağlantı yoktur, aynı zamanda her ayak bir penise rakip olacak kadar sinir ucu ile yüklüdür. Ayaklarınızın her birinde 7.000'den fazla sinir ucu vardır . Bunun ne kadar güçlü olduğu hakkında bir fikir vermesi için, klitoris 8.000'den fazla sinir ucuna ve penis yaklaşık 4.000 sinir ucuna sahiptir. Orgazmlardan hoşlanıyorsanız, fetiş tercihleriniz ne olursa olsun, bazı ayak uyarımlarından keyif alma şansınız yüksektir. Bir gece bir sevgili bakımsız ayak parmaklarıma masaj yapmaya başladı; orgazm oldum. Ayak masajı tüm vücudumu harekete geçirdi ve sevgilim beni öpmeye başlamadan önce ıslandığımı hissettim. Bununla birlikte, çoraplarımın üzerinden bana masaj yapıyordu çünkü hala onların görünüşüyle ​​​​ilgili o iç burkan güvensizliği taşıyordum. Ayaklarımın erojen bölge olduğunu bu şekilde keşfettim ve güvensizliğimi yenmeye karar verdim. Zevk göz ardı edilemeyecek kadar iyiydi!"


Britney Spears bir röportajcıya, en sevdiği baştan çıkarılmanın "bir erkeğin ayaklarımı öpmesi" dedi. Spears'in en sevdiği baştan çıkarılma biçimi bir erkek tarafından ayaklarından öpülmek. 

Pop yıldızı Las Vegas'taki konseri sırasında da hayranlarına "Bir yıldır bekar olmak çok, çok, çok derin oldu. Ve bütün erkeklerin ayak parmağımı emmesi gerektiğini hissediyorum" dedi. Britney Spears tüm erkekler için bir mesajı 'Ayak parmaklarımı em'. 


Fotoğrafta Camila Cabello 

Pek çok kadın ayaklarının uyarılmasından haz duyabiliyor. Bunun nedenini bilim nasıl açıklıyor? Kadınlarda ayaklar, serviks, vajina ve klitoris arasındaki ilginç ilişki vardır. Ayaklar, serviks, vajina ve klitorisi hissetmeyi sağlayan alan yan yanadır. Bu farklı organların beyindeki temsil alanındaki hücreler birbiriyle bağlantı içerisindedir. Yani, beyinde ayakları hissetmeyi sağlayan hücreler ile serviks, vajina ve klitorisi hissetmeyi sağlayan hücreler birbirine bağlanmış durumdadır.


Kadınlarda Ayak Orgazmı


Kadınlarda ayakların ve klitorisin düşündüğünüzden daha fazla ortak noktası vardır. Her bir ayak neredeyse klitoris kadar sinir uçlarına sahiptir. Klitoris yaklaşık 8000 sinir ucuna sahipken, her bir ayak 7200′den fazla sinir ucuna sahiptir. Beyindeki haz bölgesi ile ayak parmakları arasında bağ vardır. Kadın vücudu sayısız erojen bölgeyle doludur. Erkeklerden farklı olarak, kadınlar oldukça değişik orgazm deneyimleri yaşar. 


Kadınlarda Pudental sinir klitoris ve vulvadan gelen uyarları, Pelvik sinir vajinadan gelen uyarıları, Sciatic sinir ayaklardan gelen uyarları iletir.

Kirsti Reid şöyle diyor:

"Ön sevişme sırasında vücudun cinsel olmayan kısımlarını görmezden gelmek, bazı beklenmedik erojen bölgeleri kaçırmak anlamına gelir. Ön sevişme olmadan seks çoğu kadın için o kadar da eğlenceli değildir. Erkek arkadaşım yatakta ayak parmaklarımı emdi ve şimdi en sevdiğim ön sevişme. Erkek arkadaşım bir gece yataktayken ayak parmaklarımı emmeye başladığında kesinlikle hazırlıksız yakalandım. Bunun için bir uyarı yoktu ve bu daha önce tartıştığımız bir şey değildi. Şaşırtıcı bir şekilde, bir ön sevişme favorisi haline geldi ve kesinlikle tavsiye ederim. Yatakta yeni şeyler denemek seksin sıkıcı olmasını engeller. Ayak parmaklarımı emdirmek tamamen işe yaradı. Birinin ayak parmaklarını emmesi fikri kulağa o kadar çekici, hatta zevk verecek bir şey gibi gelmiyor, ama görünüşe göre bu gerçekten harika! Neden bu kadar iyi hissettirdiğini gerçekten anlamıyorum ama buna ihtiyacım yok - sadece daha sık yapmasını istediğimi biliyorum."




Toe-curling orgasm nedir?

Kadınlarda ayak parmaklarında gerilme ve kasılma orgazm belirtileri arasındadır. Hatta ayak parmaklarının içe döndüğünü görebilirsiniz.



"Toe-curling orgasm" terimi, sünnetsiz ülkelerde halk dilinde, bir kadının ayak parmaklarının kıvrılacağı kadar yoğun bir orgazmı tanımlamak için kullanılır. 

Bir kadının vajinası ile ayak parmakları arasında bir bağlantı vardır ve doruğa ulaştığında ayak parmaklarının refleks olarak kıvrılmasına neden olur.

Kadınlar neden topuklu ayakkabı giyer?

Özellikle yüksek topuklu ayakkabılar ve çoraplar, ayak fetişizminin son derece yaygın alt kümeleridir.

Bir kadının kalbine giden yol ayağından geçer. Kimileri fikri iğrenç buluyor olabilir. Fakat doğru. Dünyanın neresinde olursa olsun kadınlar için alışveriş yapmak, özellikle de çok sayıda ayakkabı sahibi olmak çoğu zaman tutku. Öyle ki gardırobu dolup taşanlar, en az 70 çift ayakkabı sahibi olanlarda var. Bu durum “ayakkabı fetişizmi” olarak adlandırılıyor. Valerie Steele, "Herkeste biraz fetiş var. Fetişizm modanın mutlak merkezinde yer alıyor." diyor. 

Pamela Anderson ayakları "bir kadının vücudunun en seksi parçası" olarak adlandırır. Valerie Steele,"Çıplak ayağın kendisi erotik olarak çekici değil, ayakkabı ayağı kaldırıyor ve ona gizem ve cazibe katıyor." diyor.

Topuklu ayakkabı ayakları daha derli toplu, daha küçük ve zarif gösterir. İşte, bu yüzden kadınlar; topuklu ayakkabılar üzerindeyken daha mutlu, daha dişi, daha seksi hissederler. Sinema oyuncusu Sophia Loren ayakkabılara olan sevgisini yıllar önce dile getirmişti. Vücudundaki en erojen bölgenin ayakları olduğunu çekinmeden dile getiren Loren'in en büyük arzusu da bir ayakkabı müzesi açmak. Loren, en iyi ayakkabının "hiç olmadığına" inanıyor ve mümkün olduğunca çıplak ayakla dolaşıyor. Çıplak ayakla kumda yürürken rahatlama hissettiği söylüyor.

Andrew Luyt şöyle diyor:

"Ortalama bir erkekseniz, küçük ayakları olan uzun boylu kadınlara karşı bir ilginiz var demektir. Dahası, muhtemelen bunun farkında bile değilsiniz."

Paula Lambert şöyle diyor:

"Bu kadar çok erkeğin ayak fetişine sahip olmasının nedeni evrimseldir. Kadınlarda küçük ayaklar eşittir yüksek östrojen seviyesi, yani artan doğurganlık. Çünkü biz kadınlar biliyoruz, ayaklarımızı önemsiyoruz, tırnaklarımızı boyuyoruz ve güzel ayakkabılara koyuyoruz. Biz de öyleyiz. Kadınları ve erkekleri kayıtsız şartsız birleştiren tek şey yüksek topuklu sevgisidir. Erkekler yüksek topukluları severler, kadınlar yüksek topukluları severler (çoğunlukla erkekler yüzünden), ama aynı zamanda erkekler güzel ayakları sever." 

Paula Lambert'a göre ayak fetişizmi sonradan kazanılan bir durum değildir. Tamamiyle doğuştan gelir. Hormonların (yoğun testesteron) erkekleri kadınların ayağına yönlendirmesidir. Evrim bilimine göre, erkeklere, kadınların feminen güzel ayakları yüksek östrojen seviyesine sahip, çok doğurgan kadınlar olduklarının işaret eder. Bu bilinçsizce erkek üreme içgüdüsünü harekete geçirir. International Journal of Impotence Research‘de yakınlarda yayınlanan bir araştırmaya göre ayaklar ve ayak parmakları en çok şehvet duyulan vücut noktaları.

Marilyn Monroe’nun “Kadına doğru ayakkabıları verin, dünyayı fetheder!” meşhur sözü topuklu ayakkabıların kadınlar için ne kadar ayrı bir yeri olduğunu kısaca anlatır. Topuklu ayakkabılar her zaman dişiliğin ve kadınlığın simgesi olmuştur. 

Türkiye'de kadınların topuklu ayakkabı hakkında söyledikleri:

Pelin Batu

Çok uzun zamandır topuklu ayakkabı giyiyorum. Topuklu ayakkabıyı her kadına çok yakıştırıyorum. Bir de topuklu ayakkabıların sesini seviyorum. Kimi zaman o sesin etrafımdaki insanları rahatsız ettiğini düşünsem de “tak tuk” sesini duymak hoşuma gidiyor. Topuklu ayakkabı giymek feminen ve çekici bir şey.

Tuğçe Kılınçlı

Topuklu ayakkabı çoğu kadın için vazgeçilmezdir. Ben de fotoğraflarımda kadınlığı, seksiliği vurgulamak istediğimde model üzerinde genelde topuklu ayakkabı kullanıyorum. Kendim içinse topuklu ayakkabı giymek kesinlikle apayrı, çok da güzel bir his. 

Nurgül Uslu

Ben 18 yaşından beri sürekli topuklu ayakkabı giyiyorum. Artık ayağım alıştı, düz taban ayakkabı giydiğimde bileklerim ağrıyor. Topuklu ayakkabı giydiğimde kendimi daha çekici buluyor, kendime çok daha güveniyorum. 

Aslı Borucu

Harper’s Bazaar dergisinin 2007’de Amerika’da yaptığı bir araştırmaya göre, kadınların yüzde 25’i faturalarını ödemektense ayakkabı almayı tercih ediyor. Biz de bu bilgi ve yorumlardan yola çıkarak altı farklı kadına topuklu ayakkabının kendileri için ne ifade ettiğini sorduk. Hayata farklı yerden bakan bu altı kadının çoğu Marilyn Monroe’ya hak veriyor ve onun sözünü tekrar ediyorlar: “Topuklu ayakkabıyı kim icat etmiş bilmiyorum. Bildiğim bir şey varsa, o da, o kişiye bütün kadınların çok şey borçlu olduğu”...

Zühre Camcı

Bana göre topuklu ayakkabı cinsiyet ve özgüven sembolü. Topuklu ayakkabı ile kendimi daha kadınsı hissediyorum. 

Kadınlarda Ayak Masajı


Fotoğrafta Selena Gomez

Yazar Ayşe Özyılmazel şöyle diyor:

"En uzun ilişkilerim ayağıma masaj yapanlar. Öyle 'Iııyy ayak mayak elleyemem' diyen manitalara da kıl olurum. Seviştiğiniz kişiden iğrenecek haliniz yok herhalde. Hem bence ilişkinin ömrü adamın ayak masajı yapıp, yapmamasıyla belli olur. Şöyle koltuğa kurulup, ayakları kucağına uzattığınızda abi taca kornere bakıyorsa yandınız. Anında soğuma sebebi. Bugün ayak masajında taca kornere bakan adam, yarın kim bilir nerelerde bakar! Allah yazdıysa bozsun! Sevgili dediğin hizmette, sevdiğini hoş tutmakta kusur etmez yani."


Ayak masajı seksten daha samimidir

Erojen (erogenous) kelimesi Yunanca "aşk" anlamına gelen "eros" dan ve "üreten" anlamına gelen İngilizce "genous" kelimesinden gelir. Kadınlarda ayaklar gizli erojen bölgelerdir.

Kadınların ayaklarına masaj yapılmasını sevme sebebi masaj sırasında salgılanan endorfin hormonudur. Endorfin hormonu mutluluk hormonu olarak da anılır. Endorfinin iki önemli etkisi vardır. Biri haz verici etkisi, diğeri ise ağrı kesici etkisidir. Endorfin hormonu vücudundaki ağrıların iyileşmesini sağlar ve bu konuda kişinin daha rahat bir hayat sürmesine yardımcı olur. Endorfinin ağrı kesici etkisi morfinden yaklaşık 30 kat daha fazladır. Endorfin, doğal ağrı kesicilerdir ve ayak masajı endorfin seviyesini arttırmanın mükemmel bir yoludur. Kadınların ayaklarına masaj yapılması sırasında salgıladığı endorfin hormonu kadınların kendisini daha iyi hissetmeni sağlıyor. Kişi endorfin etkisindeyken çok daha sevgi dolu, karşısındakini kabullenicidir. Endorfin hormonu kişinin neşeli, rahat ve pozitif hissetmesini sağlar. Endorfinin bağımlılık yapıcı bir etkisi de vardır.


Kadınlar penis boyunu önemsemiyor

Erkekler tarafından en çok takıntı yapılan konuların başında penis boyu gelir. Sanıldığının aksine, penis boyuyla kadın orgazmı arasında bir ilişki yoktur. Bu konuyla ilgili pek çok araştırma yapıldı. Sonuçlar ise kadınların, penis boyunu önemsemediğini ortaya koydu.

Kadınlar ne düşünüyor? 

Penis boyu değil, sünnet derisi önemli

Sünnet derinin cinsel işlevi vardır. Hareketli sünnet derisinin varlığı, sekste fark yaratır ve kadını daha çok uyarır.


Kadınlarda Süper Orgazm


Female(Kadın) pembe renk, Male(erkek) mavi renk

Sadece kadınlara bahşedilmiş bir hediye: Süper orgazm.

Zincirleme orgazm, seri orgazm, çoklu orgazm, süper orgazm… Farklı isimlerle anılsa da hepsinin temelinde peş peşe orgazm olma yatıyor. 

Sünnet derisi, cinsel ilişki sırasında vajinal duvarların doğal bir uyarıcısıdır. Yeterli ve sürekli cinsel uyarının sağlanması halinde kadınlar erkeklerden farklı olarak üst üste defalarca orgazm olabilirler.

Kadın ve erkek arasındaki en belirgin fark erkeğin yeniden orgazm olabilmesi için çözülme evresini yaşaması gerektiğidir. Oysa kadın çözülme evresine ihtiyaç duymadan üst üste orgazm yaşayabilir. Kadınlar orgazm olup yeniden plato evresine dönüp, sonra yeniden bir orgazm yaşayabilirler.

Kadınlar erkeklerden farklı olarak cinsel uyarı devam ettiği sürece art arda orgazm olabilirler. 


Sünnet Derisi Orgazmı

Orgazm için temel tetikleyici nokta sünnet derisidir.

Kadın ve erkeklerde seksin dört evresi vardır. Seksin evreleri, uyarılma evresi, plato evresi, orgazm evresi ve çözülme evresidir. Orgazm evresi cinsel hazzın en yüksek olduğu evredir.

Sünnetli erkek cinsel hazzın en yüksek evresine ulaşamaz.

Orgazm olmakla boşalmak aynı şey değildir. Boşalma, orgazm değildir. Orgazm beyinde hissedilen bir durum iken boşalma spermin vücuttan atılmasıdır.

Sünnet derisi orgazmı (Foreskin orgasm) nedir?

Sünnet derisi penis başını korumakla birlikte aynı zamanda erojen sinir uclarına da sahiptir.  Sünnet derisi orgazmı klitoral orgazma benzer. Kadınlarda klitoral orgazm klitorisin uyarılmasıyla, vajinal orgazm ise vajina duvarının uyarılmasıyla gerçekleşir. Erkeklerde orgazm sünnet derisinin uyarılmasıyla gerçekleşir.


Boşalma ve orgazm aynı şey değildir..

Orgazm olmakla boşalmak aynı şey değildir. Sünnetli erkek sadece boşalır, orgazm olamaz. Boşalma, orgazm değildir. Orgazm beyinde hissedilen bir durum iken boşalma spermin vücuttan atılmasıdır.

Cinsel Doyum

Kişi orgazm olduğunda da yine bu doyumu hissedebilir. Sünnetli erkek cinsel doyuma ulaşamaz.

Orgazmın Faydaları

Orgazm sırasında endorfin, serotonin, dopamin ve oksitosin salgılanır. Orgazmın hem kadın hem de erkek için pek çok faydası vardır.

- Bedensel ve ruhsal bir rahatlama sağlar.
- Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
- Stresi azaltır.
- Uyku kalitesini artırır.
- Kalp hastalıklarına karşı korur.
- Ağrı eşiğini yükseltir.

"Sünnetsiz erkekle sevişen kadın, sünnetsiz erkekten güçlükle ayrılabilir. Bence bu, sünnetin sebeplerinin en güçlüsü." diyor Yahudi filozof Moses Maimonides. Fransız yazar Michel Herve Bertaux Navoiseau ise şöyle diyor: "Antik çağlardan beri erkek sünnet derisinin kadın orgazmına katkıda bulunduğu bilinmektedir: 'Sünnetsiz erkekle sevişen kadın, sünnetsiz erkekten güçlükle ayrılabilir.' "

İnsanları hormonlar yönetir. Oksitosin insan davranışları üzerinde kilit role sahip bir hormondur. 

Tek eşlilik

Oksitosin orgazm sırasında hem kadınlarda hem de erkeklerde salgılanır ve çiftlerin duygusal bağlarını ve ilişkilerini güçlendirici rol oynar. Oksitosin, orgazmla birlikte yükseldiği için “aşk hormonu” olarak da bilinir. Alman araştırmacılar, oksitosin hormonunun tek eşliliği sağlamak gibi bir görevi olduğunu ileri sürüyor. Uzmanlar, aşk hormonu oksitosinin eşler arasındaki bağı güçlendirdiği, azlığının ise eşleri yeni arayışlara ve çok eşliliğe yönelttiği konusunda hemfikirler.

Cilde Yararları

Gençliğin Sırrı Hormonlarımızda!

Michigan Üniversitesi'nde 2009 yılında yapılan bir araştırma, orgazm olmanın kadınlarda östrojen seviyelerini yükselttiğini ortaya çıkardı. Ve bu iyi. Neden? Çünkü östrojen aslında cildin yaşlanmasının önlenmesine yardımcı oluyor.

Lady Gaga cilt güzelliğinin sırrı sorulduğunda "orgazm, bir sürü orgazm" cevabını vermişti. Haklı da. Dr. Mervyn Patterson da orgazmın cildi gençleştirip güzelleştirdiğini söylüyor.

Türk seyircisinin bir dönem ekranları kasıp kavuran Rossalinda ve Marimar gibi pembe dizilerden tanıdığı Meksikalı şarkıcı Thalia, ilerleyen yaşına rağmen genç ve güzel görünmesini birçok kez orgazm olmasına bağladı. Meksika medyasında çıkan haberlere göre; aynı anda oyuncu ve yazar olan Thalia, daha önce de bir gecede 50 kez orgazm olabildiğini söylemişti. 

Doğal Bir Yatıştırıcı

Orgazm sırasında endorfin salgılanır. Endorfin hormonu mutluluk hormonu olarak da anılır. Kişi endorfin etkisindeyken çok daha sevgi dolu, karşısındakini kabullenicidir. Endorfin hormonu kişinin neşeli, rahat ve pozitif hissetmesini sağlar. 

Uyku kalitesini artırır

Salgılanan melatonin sayesinde rahatlama hissi verir. Orgazm uyku kalitesini artırır. Verimli ve rahat bir uyku çekebilirsiniz.



Sünnet Derisi ve Vajina

Sünnet derisi penisin vajinaya girmesini kolaylaştırır, cinsel birleşme sırasında yaşanabilecek sürtünmeyi ve pişik oluşumunu azaltır, vajinanın sinir uçlarını uyarmaya yardımcı olarak, kadına verilen hazzı arttırır.


Doğal penisi olan erkekle birlikte olan kadınlar, sünnetli erkeklere göre beş misli daha fazla vajinal orgazm ve çoğul vajinal orgazm yaşıyorlar.


Sex is better with foreskin.
Seks sünnet derisi ile daha iyidir.

Vagina loves foreskin gliding.
Vajina sünnet derisiyle kaymayı sever.

Erkek sünnet derisi kadın orgazmı için gereklidir. Sünnet derisi hakkında kadınların anlattıkları :

“Sünnet derisi biz kadınlara Tanrı’nın armağanı. Doğal (sünnetsiz) penis içinizdeyken, sonsuza dek orada kalmasını istiyorsunuz. Kendinizi dünyanın tepesinde gibi hissediyorsunuz. Ne demek istediğimi ancak doğal (sünnetsiz) bir erkekle birlikte olduğunuzda anlayabilirsiniz.”

“Tam (sünnetsiz) penis tam doyurucu seks demek.”

“Sünnetli eşimle olduğum dönemde, cinsellikten doyum almama nedenimin sünnetli penis olduğunun farkında değildim. Onunla değil çoğul orgazmı, tek orgazmı bile nadir olarak yaşadım. O da vajinal değil, klitoral orgazm idi.”

“Doğal (sünnetsiz) erkekle seviştiğinizde doğanın penisi niçin böyle yarattığını anlıyorsunuz. Penis gel gitlerinin kaygan ve erotik hazzını ancak yaşayan bilir. Sünnetli erkek yapay sertlikte ve kuru oluyor.”

“Sünnetli erkekte cinsel birleşme uzadığında kuruduğum için bir an önce bitmesini istiyordum. Sünnetsiz erkekte ise birleşme uzadıkça haz okyanusuna dalıyorum.”



Cinsel ilişki esnasında, doğal penisli erkek, kadına doğal cinsel ilişkinin hazzını yaşatıyor. Sünnet iki taraf için de zevki büyük ölçüde azaltıyor. Sünnet derisinin koruyucu özelliği, doğal penis başını daha kaygan hale getiriyor. Penisin tek hareket eden bölümü olan üst deri bu özellikleriyle vajinaya yumuşak, kaygan, âdeta hipnotik bir giriş yapıyor. Doğanın amaçladığı şey, erkek ve kadının birleşmeden cinsel haz almaları; seksi bir görev gibi sadece boşalmak için yapmaları değil. Boşalmak başka, orgazm başkadır. Ne çok erkek ikisini aynı şey sanıyor.

Sünnetli erkeklerle seks yaparken kadınlar çok daha fazla rahatsızlık, kızarma, acı, yanma hissediyor ve tahriş oluyor. Sünnetli erkeklerde erken boşalma çok daha sık görülüyor. (Sertleşmeyi sağlayan, kan dolaşımıdır. Sünnette çok miktarda kan damarı ve kılcal damar yok olur.)

Anatomik olarak tam ve bütün erkek vajinada âdeta kayıyor, aynı zamanda üstderiden oluşan kendi “yatağında” tıpkı kaplumbağanın boynu gibi ileri geri hareket edebiliyor. Bu da vajina duvarlarında basıncı değil ama sürtünmeyi azalttığı için tahrişi ve kurumayı önlüyor. Ayrıca sünnetli erkekte kaybolan reseptörler (corpus cavernosa ve corpus spongiosum) hem orgazm için penis başı tarafından basıncın yeterince hissedilmesini önlüyor hem de ne zaman geri çekileceğinin ne zaman boşalacağının sinyallerini almaktan da erkeği mahrum ediyor. Sünnetli erkek birleşmede daha sert, derin ve uzun girişlerle orgazm olmaya çalışırken, sünnetsiz erkek daha kısa ve yumuşak giriş çıkışlarla klitorisle daha yakın temasta oluyor. Bu da hem erkek hem kadın için daha fazla zevk demek.

Sünnetli erkek sadece boşalır, orgazm olamaz

Sünnetli erkekler neleri kaçırdıklarını bilmiyorlar. Hiç tatmadıkları bir duyarlılığın eksikliğini nasıl bilebilirler ki? Hiç orgazm yaşamamış bir kadın orgazmın ne olduğunu bilebilir mi? Azıcık iyi hissetmeyi, bedenindeki kıpırdanmaları orgazm sanabilir. Sünnetli erkek de üstderi olmaksızın hissettiği cinsel duyarlılığın “normal” olduğunu düşünüyor. (Sünnetli kadınlar da aynı şekilde sünnetin kendilerini etkilemediğini, cinsel hayatlarında bir fark olmadığını söylüyorlar.)



Erkekler iktidarsızlığı kabulleniyor
Araştırmalara göre Türkiye'de iktidarsızlık görülme oranı %69.2.



Türkiye'deki erkeklerin yüzde 70'i ağır kusurlu! 

Ankara'da bir kadın, yedi aylık birliktelikleri sırasında eşiyle cinsel ilişki kuramadıklarını öne sürerek boşanma davası açtı. Yargıtay, cinsel ilişki sağlama görevinin erkeğe ait olduğuna karar verdi, kocayı 'ağır kusurlu' buldu.


Türkler 5 yılda 10 milyon ereksiyon ilacı tüketti

Sertleşme sorununda dünya standartlarının üst sınırını zorlayan Türk erkekleri son beş yılda 10 milyon tablet ereksiyon ilacı tüketti. Mucize haplara 30 trilyon lira harcadı. Viagra ile yerli ilaçların kıyasıya rekabet yaşadığı ereksiyon hapı piyasasına şimdi iki iddialı ürün daha giriyor.


Cinsel gücü artırıcı ilaçlar ilaç sektörünü ayakta tutuyor.


Türkiye’de “cinsel gücü artıran” ilaçlar 400 milyon TL’yi aşan bir pazara ulaştı. 2006’da yaklaşık 3 milyon kutu cinsellik ilacı satılırken bu rakam 5 yılda iki katına çıktı. Geçen yıl 400 milyon liralık 6 milyon kutu viagra alındı.


‘İktidar’ için 400 milyon lira harcadık

Türkiye’de “cinsel gücü artıran” ilaçlar 400 milyon TL’yi aşan bir pazara ulaştı. 2006’da yaklaşık 3 milyon kutu cinsellik ilacı satılırken bu rakam 5 yılda iki katına çıktı. Geçen yıl 400 milyon liralık 6 milyon kutu viagra alındı


Orgazm olmayan erkek öfkeli oluyor


Türkiye'de en büyük cinsel sorun erkeklerde erken boşalma; kadınlarda orgazm olamamak. Tabii ki bu birbirini tetikliyor. Erkek erken boşalırsa kadını tatmin edemez.


Türk erkeği cinsel sorununu anlatmıyor

Cinsel problemler konusunda dışa açılamama problemi çeken Türk erkeği erken boşalma, Türk kadını ise orgazm olamama sorunu yaşıyor.


Türk kadınları orgazm olamıyor

Yapılan bir araştırmaya göre Türkiye'deki kadınların yüzde 70'i hayatında hiç cinsel tatmin yaşayamamış.


Orgazm olan kadınlar daha çabuk hamile kalıyor

Bilim insanları, kadınların orgazm olduklarında hamile kalma olasılıklarının yüzde 15 daha fazla arttığını buldu



Kadınların yüzde 80'i orgazm olamıyor

"Türk erkelerinin yüzde 70’i, kadınlarının ise yüzde 80’i orgazm olamıyor" bu sözler Opr. Dr. Gökçen Erdoğan'a ait. 

Hastalarınızın çoğu kadın mı yoksa erkek mi?

İkisi de eşit oranda. Kadınların şikâyeti genelde vajinismus ve orgazm olamama. Erkeklerin sorunu ise erken boşalma ve sertleşme. Ama erkekler erken boşalmadan çok sertleşme şikâyetiyle geliyor. Türk kadınlarının yüzde 80’i, erkeklerinin de 70’i orgazm olamamaktan şikâyetçi.


Türklerin yüzde 80’inin ereksiyon şikâyeti var

İKTİDARSIZLIK ilacı Viagra tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Türk erkeklerinin yüzde 80’i istedikleri gibi ereksiyon olamamaktan şikâyetçi.


'Erkeklerin cinsel gücü düşük' diyen milletvekili ülkeyi karıştırdı

Mısırlı milletvekili İlhami Ajina, ülkedeki erkeklerin cinsel gücünün düşük olduğunu ve uyarıcı ilaçların satış rakamlarındaki yüksekliğin bunun en önemli göstergesi olduğunu söyleyince eleştiri oklarını üzerine çekti. Ajina bununla da kalmayarak ülkedeki kadınların erkeklere uyum sağlamak için sünnet olmaları gerektiğini belirtti.


Arap ülkelerinde Viagra'ya hücum

Arap ülkelerinde Ramazan Bayramı'nda iktidarsızlık hapı Viagra'ya talebin çok arttığı ve eczanelerin siparişlerini artırdıkları bildirildi.

Viagra'nın üreticisi dünyanın bir numaralı ilaç şirketi Pfizer yayımladığı açıklamada, bölge ülkelerindeki eczanelerin önceki yıllarda olduğu gibi Bayram'da artan talepleri karşılayabilmek için Viagra stoklarını artırdıkları belirtildi.

Eczanelerin bayramlarda Viagra talebinin üç kat arttığını bildirdikleri belirtilen açıklamada, Mısır, Ürdün, Lübnan, Suudi Arabistan, Bahreyn, Kuveyt, Umman ve Katar'daki eczanelerin aynı eğilimi tespit ettikleri kaydedildi.


HOLLYWOOD DALGA GEÇTİ! TÜRKLER ERKEN BOŞALIYOR!

Ülkemizde 'Kimliksiz' adıyla vizyonda olan 'Unknown' adlı filmde Türklerin erken boşalma sorunuyla dalga geçildi

Berlin’de geçen filmde Neeson’un canlandırdığı karakter, Kruger’in oynadığı Gina’nın dairesine gidiyor. O anda yan daireden sevişme sesleri geliyor.

Bağırtılar karşısında Neeson, “Bu gürültüde nasıl uyuyorsun?” diye soruyor. O da gülerek, “Merak etme, uzun sürmüyor” diyor ve sevişen Türk çiftin ilişkisi iki saniye sonra sona eriyor.


'Türk erkeği erken boşalıyor'

'Türkiye'de erken boşalma’ konulu araştırma Türk erkeğinin cinsel ilişki süresinin Avrupa ve Amerika'daki hemcinslerine göre daha kısa sürdüğünü ortaya çıkardı. 


Birçok kadın, sünnetsiz eşlerle orgazm olduklarını, ancak sünnetli eşlerle asla orgazma ulaşmadıklarını bildirdi.

Many women reported that they have had orgasms with intact partners, but have never reached orgasm with circumcised partners.

Erkek Sünnetinin Kadın Cinselliği Üzerindeki 8 Olumsuz Etkisi

8 Negative Effects Of Male Circumcision On Female Sexuality



"Türk kadınları porno yıldızlarına kök söktürecek kadar ateşli"







Türk kadını cinsel ilişkiden keyif alamıyor!



10 Türk kadınından 9'u cinsel hayatından memnun değil