Çocuklarınızı sünnet ettirmeyin




Sünnetin bir çocuk istismarı olduğunu biliyor musunuz?

End male genital mutilation.
Erkeklerin genital sakatlamasını sonlandır.

Stop cutting baby penis.
Bebek penisi kesmeyi durdur.

Circumcision = Child Abuse
Sünnet = Çocuk İstismarı

Link 1 , Link 2 , Link 3 , Link 4 , Link 5


Bazı doktorlar neden sünneti savunur?

Sünnet operasyonunu yapanlar açısından, “Acaba bu yıl kaç tane sünnet yapacağım? Kaç para kazanacağım? Daha fazla nasıl kazanırım?” düşüncesi hakimdir. Sünnet yapan doktorlar kariyerlerini ve yaptıklarını savunmak için sünnetin sağlıklı olduğu yalanını sürdürmek zorundalar. Uluslararası tıp dünyasında, etik tıbbi prosedüre hiç uymayan sünnet savunucusu doktorlara şarlatan olarak bakılıyor. Doktorların, hastanelerin, sünnetçilik mesleğini yapanların ekonomik çıkarları; sünnet vahşetinin devam etmesini sağlıyor.

Sünnet sağlığa zararlıdır. Sünnet derisini kesmek gözkapağını kesmekten farksızdır. Sünnet yapmaya devam eden doktorlar sadece çocuklara zarar vermekle kalmamakta aynı zamanda tıp mesleğinin dürüstlüğüne de zarar vermektedir.

George C. Denniston, Doctors Opposing Circumcision (Sünnete Karşı Doktorlar) kurucusu ve başkanıdır. Princeton Üniversitesi, Pennsylvania Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu mezunudur. Washington Üniversitesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı'dan emekli profesördür.


Sünnet derisinin bebeğe bez bağlandığı bu dönemdeki işlevi, penisi tahrişten ve yaralanmalardan korumaktır. Sünnet derisi penis başını idrardan ve dışkıdan korumak için cinsel organa yapışık durumdadır. Sağlam (sünnetsiz) bir çocuğun idrar yolları iltihabı sorununu yaşama olasılığının, sakatlanmış (sünnetli) bir çocuğa göre daha düşük olduğu biliniyor. Eğer sünnet derisi sünnet ile kesilirse, idrar yolları enfeksiyona daha açık hâle gelir.

Sünnet, normalde bir iç organ olan penis başını, kalıcı biçimde bir dış organ haline getirir. Göz için göz kapakları neyse, penis için de sünnet derisi odur. Nasıl ki, gözkapakları olmadan gözün daha temiz olması ve dış etkilerden korunması mümkün değilse, penis için de aynısı geçerlidir. Koruyucu olan sünnet derisinin kaybedilmesi, penisi kire ve bakterilere açık duruma getirir. Sünnet hijyenik değildir.


Son yıllarda bebeğin daha az acı hissedeceği,yarasının çabuk iyileşeceği,sonradan hatırlamayacağı gibi sebeplerle bebek sünnetinde büyük bir artış var. Fakat bunların hiçbiri doğru değildir. Bebek ne kadar küçük olursa, travmadan zarar görme ihtimali o kadar fazla olacaktır. Anatomi çalışmaları, sinir hücrelerindeki kimyasal değişiklikler ve bebeklerin davranışları konusundaki çalışmalar, bebeklerin acıyı yetişkinlerden daha fazla hissettiklerini kanıtlamıştır.


Gözyaşı gözü nasıl koruyorsa, smegmada genitali korur.

Sünnet derisi Smegma üretir. Smegma temizdir, kirli değildir, faydalıdır ve gereklidir. Bu sıvının antibakteriyel ve antiviral özellikte oluşu genitali temiz ve sağlıklı tutar.

Sağlıklı her erkek ve kadının genitalinde smegma oluşur. Erkeklerde, smegma üretilir ve penisi koruyan sünnet derisi altında toplanır; kadınlarda, klitorisi koruyan sünnet derisi etrafında ve vajinayı koruyan labia kıvrımlarında toplanır. Her iki cinsiyette smegma üretir. Kadınlar, erkeklerden dört kat daha fazla smegma üretir. Gözyaşı gözü nasıl koruyorsa, smegmada genitali korur. Sünnetli erkeklerde smegma yoktur.


Women & men have foreskin.
Kadınların ve erkeklerin sünnet derisi vardır.

Foreskin erogenous self cleaning healthy.
Sünnet derisi sağlıklı kendi kendini temizleyen erojendir.

Sünnet derisi penis başını korumakla birlikte aynı zamanda erojen sinir uclarına da sahiptir. Erojen (erogenous) kelimesi Yunanca "aşk" anlamına gelen "eros" dan ve "üreten" anlamına gelen İngilizce "genous" kelimesinden gelir.

Kristen O'Hara, "Sex as Nature Intended It" kitabında şöyle diyor:

"Çok az insan seks eyleminin doğa tarafından çift arasında sevgi yaratmak için tasarlandığını fark eder. Çoğu insan seks eyleminin sadece zevk için olduğunu düşünür. Ancak doğa, seksin çifti birbirine bağlamasını (aşk bağı) amaçlamıştır çünkü aşk bağı, bağımlılık yıllarında çocuklarını büyütmek için çiftin birlikte kalmasını sağlamaya yardımcı olur. Sonuç olarak, cinsel organlar aslında sevginin jeneratörleridir çünkü beyinde sevgi duygularını yaratırlar."


Circumcision is sexual mutilation.
Sünnet cinsel sakatlamadır.

Kadınlar penis boyunu önemsemiyor

Erkekler tarafından en çok takıntı yapılan konuların başında penis boyu gelir. Sanıldığının aksine, penis boyuyla kadın orgazmı arasında bir ilişki yoktur. Bu konuyla ilgili pek çok araştırma yapıldı. Sonuçlar ise kadınların, penis boyunu önemsemediğini ortaya koydu.

Kadınlar ne düşünüyor? 

Penis boyu değil, sünnet derisi önemli


Kristen O'Hara, "Sex as Nature Intended It" kitabında şöyle diyor:

"Sünnet derisi, cinsel ilişki sırasında vajinal duvarların doğal bir uyarıcısıdır, bir kadının genel klitoral uyarımını arttırır ve bir kadının daha sık ve daha hızlı orgazma ulaşmasına yardımcı olur."

Profesör Debby Herbenick "Sex Made Easy" kitabında kendi kişisel deneyiminden bahsediyor: 

“Seks sırasında sünnet derisinin vajinal duvarlarım boyunca hareket ettiğini hissedebiliyordum. Benim için yeni ve harika bir duyguydu. Sünnet derisini hissetmek, vajinal ilişki sırasında orgazmı deneyimlemeyi de kolaylaştırdı. "


Erkeklerin sünnet edildiği ülkelerde kadınlar orgazm olamaz.

Türk kadınları orgazm olamıyor.


10 Türk kadınından 9'u cinsel hayatından memnun değil


Türk kadını cinsel ilişkiden keyif alamıyor!


Sünnetin AIDS’i önlediği yalandır. Sünnetli erkeklerin, AIDS’e yakalanma riski daha fazladır. Afrika'da insanlar şarlatan doktorların yalanlarına inanmaması için bilgilendiriliyor.

Link 1 , Link 2 , Link 3 , Link 4



Her memeli sünnet derisi ile doğar. Sünnet derisi, tüm memelilerde bulunan erkek ve kadın cinsiyetinin normal, sağlıklı ve işlevsel bir parçasıdır. 

Every mammal has a foreskin.
Her memelinin bir sünnet derisi var.


Ortadoğu ve Afrika’da milyonlarca kız çocuğunun sünnet edildiği haberlerini okuduğunuzda nasıl dehşete düştüğünüzü hatırlayın. Dünya genelinde pek çok ülkede insanlar hem erkek hem de kadın sünneti konusunda dehşete düşüyorlar.

Dünya genelinde erkek ve kadınların çoğunluğu sünnetin sağlığa zararlı olduğunu bilir. Dünya çapında erkeklerin % 70'i sünnetsizdir.


Erkek sünnetine eşdeğer kadın sünneti klitoral başlık ve labia minora çıkarılmasıdır.

Kadınlardaki klitoral başlık ve labia minora, erkeklerde sünnet derisi ile aynı embriyonik kökene sahiptir. Her kadın iki sünnet derisi ile doğar. Birinci sünnet derisi klitorisi koruyan klitoral başlık, ikinci sünnet derisi vajinayı koruyan labia minoradır. 


Sünnet gereksiz, zararlı, genital sakatlamadır. Your Whole Baby'in bir billboardu.

Circumcision (Sünnet) :
Unnecessary (Gereksiz)
Harmful (Zararlı)
Genital Mutilation (Genital Sakatlama)


BloodstainedMen'in bir billboardu.

Circumcision Cruel & Harmful
Sünnet Acımasız & Zararlı


NOCIRC'in bir billboardu.

Babies are born perfect.  Today's parents say NO to circumcision.
Bebekler mükemmel doğar. Bugünün ebeveynleri sünnete HAYIR diyor.


Foreskin is not a birth defect.
Sünnet derisi bir doğum kusuru değildir.

Dünya genelinde çocuk hakları savuncuları sünnetin yasaklanması için mücadele etmektedir.

Link


İsrail ve Amerika'da giderek daha çok Yahudi anne-baba oğullarını sağlam (sünnetsiz) tutuyor. Sinema ve tiyatro oyuncusu Alicia Silverstone, oğlu Bear'ı sünnet etmemeyi seçti. Oğlunu tıbbi, ahlaki ve cinsel nedenlerden dolayı korumayı seçtiğini söyledi.


Thank you mothers for protecting your children from forced genital modification.

Çocuklarınızı zorla genital organ değişikliğinden koruduğunuz için annelere teşekkür ederim.

Anneler gününden bir sonra intihar eden Jonathon Conte

"Sünnet, anne ile çocuk arasındaki temel güvenin gelişmesinin önünde çok büyük bir engeldir." diyor Psikiyatrist Rima Laibow. Psikiyatrist Ronald Goldman, ise şöyle diyor: "Sünneti hekim yapsa ve sünnet için son kararı baba vermiş olsa da, yeni doğan bebek bu deneyimi anneye bağlar. Araştırmalar, sünnetin anne-bebek bağını olumsuz etkileyebileceğini göstermiştir. "

Jonathon Conte annesine kırgındı. Çünkü annesi onu korumamıştı. Kendi annesine kırgın olan Jonathon protestolarında çoğunlukla annelere seslenirdi.

"Anneler Günü şerefine, annelere çocuklarını zorla genital değişikliklere karşı korudukları için teşekkür etmek için yeni bir tabela hazırladım ve San Francisco sokaklarına çıktım. Yol boyunca çok sayıda insan bana gülümsedi, minnettarlığını ifade etti ve bana beşlik çaktı. Ama tabelamı okuduktan sonra çekingen bir şekilde yüz çeviren kadınlar da vardı. Bir erkeğin tabelamı okuduktan sonra elini bir kadının sırtına koyduğunu birkaç kez fark ettim (sanki onu rahatlatacakmış gibi). Annesine kendisini bütün (sünnetsiz) tuttuğu için minnettar olan bir Yahudi adam da dahil olmak üzere birkaç olumlu görüşme yaptım." demişti genital sakatlama kurbanı Jonathon Conte. 

Jonathon Conte çocuk hakları için çok sayıda gösteri yaptı. Jonathon'ın kendi annesi acısıyla alay etti ve şansı olursa onu tekrar sünnet ettireceğini söyledi. Acılarına daha fazla dayanamayan Jonathon Conte 9 Mayıs 2016'da intihar etti.

Jonathon Conte intihar etmeden önceki son mesajı ise şuydu : 

"Toplumların, dini liderlerin, ailelerin veya eşlerin baskısı karşısında çocuklarını sünnetten koruyan tüm annelere, çocuklarınızın güvenliğini, esenliğini ve insan haklarını ön planda tuttuğunuz için teşekkür ederim."


Niki Sawyers'in Jonathon için söyledikleri:

"Sen benim oğlum olsaydın, her anne kadar gurur duyardım. Ne kadar önemsediğimi kanıtlamak için dünyanın sonuna giderdim. Sık sık özür dilerdim. Gerçeği yayarken senin yanında gelirdim. İşleri düzeltmek ve benim için ne kadar önemli olduğunu bilmeni sağlamak için elimden gelen her şey. Bağışlanmanı kazanmak için ne gerekiyorsa yapardım. Pişman bir anne olarak, yapmadığım bir an bile geçmezdi. İzin verdiğim şey için pişmanlık duyardım. O güne geri dönmek ve işleri farklı yapmak için her şeyi verirdim. Umarım oğlum, cehaletim için beni affetmek için kalbinde bulurdu. Bu kavgayı senin adına sürdürüyoruz. Huzur içinde yat canım Jonathan." 



Kelly Heitzman'ın Jonathon için söyledikleri:

"Sen benim için mutlak bir ilham kaynağıydın. İlk GIAW'mde (Genital Bütünlük Farkındalık Haftası) bana çok yardımcı oldun. Sen güzel bir ruhtun ve seni çok özleyeceğim. Huzur içinde yat, tatlı, özverili dostum. Umarım incinmezsin artık. Endişelenme, bu zorla genital değişiklik kabusunu sona erdirmek için her zamankinden daha çok savaşmaya devam edeceğiz. Seni seviyorum."


Sünnet olmamış erkek çocuklar toplumsal dışlanmaya maruz kalırlar mı, kendilerini ötekileştirilmiş hissederler mi?

Eğer bugünkü bilincinizle, kız çocuklarının sünnet edildiği 30 ülkede yaşamak zorunda kalsaydınız toplum baskısı nedeniyle kız çocuklarınızı sünnet ettirir miydiniz? İnsanlar çıplak gezmezler. Penis ve vajina, insanların en az gördükleri yeridir. Senden olmayanı dışlamak, ötekileştirmek toplumsal bir hastalıktır. Penisi ve vajinası için dışlamazsa ırkı için, cinsiyeti için, dini için, mezhebi için, dış görünüşü için, giyimi için dışlar. Türkiye'deki Yahudiler sünnetsiz olduğu için mi dışlandı?

İnternet sayesinde insanlar aydınlanıyor ve çocuklarını sünnet ettirmeyen ailelerin sayısı artıyor. Her şeyin başında sünnet geleneğinin yetiştiği bataklık olan cehalet kuruyor artık. Hala çocuklarını sünnet ettiren aileler olabilir. Bilgi çağında cahil kalmak sadece bir tercihtir. Akıllı ana-babalar kalplerinin sesini dinlerler ve çocuklarını zarardan korumak isteyen içgüdülerine güvenirler. Çağların tecrübesi bize öğretmiştir ki, bebekler en iyi gelişmelerini güvenli sevgi, şefkat, saygı, kabul edilme, besleme, ve sıcaklık ortamında sağlarlar. Bir bebeğin etini kesmek, bu güveni yıkar.