Sünnetli erkeklerin, AIDS’e yakalanma riski daha fazladır

Türkiye'de şarlatan doktorların yalanlarına inanmayın. Sünnetin AIDS’i önlediği yalandır. AIDS artışında bütün dünyanın lideri Türkiye'dir. Türkiye'de AIDS 10 yılda 4.5 kat arttı.

Sünnetli erkeklerin, AIDS’e yakalanma riski daha fazladır.




1855’ten 1997’ye dek bu başlık altında yayımlanan bütün yazıları inceleyen Prof. Dr. Van Howe şu sonuca varır: "Bugüne kadar cinsel yolla bulaşan hastalıklar üzerinde sünnetin yararlı etkisini gösteren bir araştırma olmamıştır. Tam aksine veriler, sünnetli bir erkeğin cinsel hastalıklara yakalanma açısından daha büyük risk altında olduğunu göstermektedir."

Sünnet derisinin bağışıklık sistemiyle ilgili fonksiyonu da var demiştik. Smegma denilen ve bu deriden salgılanan peynirimsi maddenin içinde lizozin adlı bir enzim bulunuyor. Anne sütünde de bulunan lizozin işte bu deri tarafından salgılanıyor ve bakterilerin hücre duvarlarına saldırıp onları yok ediyor. Bu salgının AİDS’e neden olan HİV virüsünü öldürdüğü biliniyor. Saygın tıp dergisi Jama’da yer alan araştırmada, AİDS’in bulaşma oranının sünnetli erkeklerde daha yüksek olduğu yazıyor. Birçok araştırma, sünnetin HİV virüsünün bulaşıcılığını artırdığını ve HİV/AİDS’i kadın partnerlerine bulaştırma oranının daha yüksek olduğunu da ortaya koyuyor.

Sünnet olmamış erkeklerde sıfır oranına karşı sünnetli erkeklerde binde 25,4 chlamydia oranı bulunmuştur; herpes oranı da, sünnetlilerde binde 14,9 iken, sağlam erkeklerde binde 8,1 oranına düşüyordu. Sünnet derisinin hastalıklara karşı pek çok immunolojik koruması vardır. Bu mekanizmalar, neden cerrahi olarak sakatlanmış sünnetli erkeklerin daha fazla cinsel hastalıklara yakalanma riski olduğunu açıklar. Kuru mukoz membranlar, doğal olarak nemli olanlara göre enfeksiyona daha açıktırlar. Genital siğiller en çok üstderinin korumasının en zayıf olduğu penis ucunda oluşur.

Avrupa’da en yüksek AİDS oranı olan ülkeler, aynı zamanda, en yüksek sünnetli Müslüman göçmen oranına sahip ülkeler. Bu rakamları yorumlayan Prof. Dr. Paul M. Fleiss, şöyle yazmıştır: “Sünnetin AİDS’i önlediği efsanesi yalnızca yanlış değil, aynı zamanda tehlikelidir de. Bu yalnızca daha fazla AİDS’e yol açacaktır.”



Türkiye'de erkeklerin %99'u sünnet edilir.
HIV enfeksiyonunda % 450 artış olan tek ülke Türkiye.


Türkiye’de bilinmeyen AIDS’li hasta sayısı, bilinenlerin üç katı. 

Türkiye’de AIDS tehlikesi artıyor.


‘Türkiye’de son on yılda AIDS vakalarında yüzde 465 artış oldu’

Türk Tabipler Birliği, 1 Aralık Dünya HIV/AIDS Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkiye’de son on yılda HIV vakalarında yüzde 465 artış kaydedildiğini, 2019 yılında 26 bin 164 hastaya tanı konulduğunu, 2020 yılında 4 bin vaka beklendiğini açıkladı.


AIDS dünyada azalıyor, Türkiye’de artıyor, vakaların %80’i erkek! (1 Aralık Dünya AIDS Günü)




HIV'de dünya birincisi: İran

İran’daki resmi istatistiklere göre, HIV pozitif kişileri sayısı, 18 bini aştı. Ancak HIV ile mücadele kurum başkanı Abbas Sadagat, ülkede 70-100 bin HIV pozitif kişinin bulunduğunu, bu kişilerin çoğunun henüz muayene olmadığını söyledi. 


 İran'da HIV krizi


Sünnetin Erkekleri Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklara Karşı Daha Savunmasız Kıldığı Ortaya Çıktı

Danimarka'da yüz binlerce erkeğin katıldığı bir araştırma, sünnet olmanın cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı koruma sağlamadığını ortaya koydu. Hatta sünnetli erkekler, verilere göre bu enfeksiyonlara karşı bir nebze daha savunmasızdı.

https://www.webtekno.com/sunnet-erkekleri-cinsel-hastaliklara-savunmasiz-kildigi-ortaya-cikti-h115909.html


Türkiye'de HIV görülme yaşı 15'e kadar indi