Erkeklerin sünnet edildiği ülkelerde kadınların yaşadığı cinsel sorunlar





1 - Vajinal Kuruluk ve Acı Veren Cinsel İlişki

"Sünnetli erkeklerle cinsel birleşme uzadığında kadının kuruduğu ve birleşmeden rahatsızlık duymaya başladığı sıkça dile getiriliyor. Doğal (Sünnetsiz) erkeklerle cinsel birleşmede ise bu sorun görülmüyor. Erkek doğal nemlendiriciyi zaten penis sünnet derisinde taşıyor." diyor Türk yazar Nil Gün.

Sünnetli erkeklerle seks yaparken kadınlar çok daha fazla rahatsızlık, kızarma, acı, yanma hissediyor ve tahriş oluyor. Erkeklerin sünnet derisi ile doğmasının nedenleri var. Sünnet derisinde penisi nemlendiren ve kayganlaştıran ectopic sebaceous bezleri var. Sağlam (sünnetsiz) penis doğal bir kayganlaştırıcıya sahiptir. Cinsel ilişki sırasında sünnet derisi vajinal kanalda bir kayganlığın korunmasına yardımcı olur. Bu kayganlaştırıcı cinsel ilişki sırasında kadınların zarar görmemesi içindir. 

2 - Vajinismus

Türkiye'de sağlık bir kadının vajinismus olması normal. Çünkü sünnetli penis bir vajina için çok sağlıksızdır.

Vajinadaki kasların kasılması ve vajinaya girişin engellenmesi durumu vajinismus denir. 

Vajina olumsuz bir durumda vajiyayı korumak için vajinadaki kasların kasılarak cinsel birlikteliğin gerçekleşemesine engel olur.



Türk kadınının kabusu vajinismus. Yapılan çeşitli bilimsel araştırmalarda da vajinismusun Türkiye'de en sık rastlanan kadın cinsel sağlık problemi olduğu gösterilmiştir. Vajinismus, vajina girişindeki kasların istemsizce kasılması sonucu cinsel birlikteliğin gerçekleşememesine verilen isimdir. 

3 - Orgazm Olamama

"Antik çağlardan beri erkek sünnet derisinin kadın orgazmına katkıda bulunduğu bilinmektedir: Sünnetsiz erkekle sevişen kadın, sünnetsiz erkekten güçlükle ayrılabilir. " diyor Fransız yazar Michel Herve Bertaux Navoiseau

Hareketli sünnet derisi, cinsel ilişki sırasında vajinal duvarların doğal bir uyarıcısıdır ve bir kadının daha hızlı ve daha sık orgazma ulaşmasına yardımcı olur. Erkek sünnet derisi kadın orgazmı için gereklidir. Yapılan bir araştırmaya göre Türkiye'deki kadınların yüzde 70 - 80'i hayatında hiç cinsel tatmin yaşayamamış. 



Birçok kadın, sünnetsiz eşlerle orgazm olduklarını, ancak sünnetli eşlerle asla orgazma ulaşmadıklarını bildirdi.

Many women reported that they have had orgasms with intact partners, but have never reached orgasm with circumcised partners.

Erkek Sünnetinin Kadın Cinselliği Üzerindeki 8 Olumsuz Etkisi

8 Negative Effects Of Male Circumcision On Female Sexuality



Türk kadınları orgazm olamıyor

Yapılan bir araştırmaya göre Türkiye'deki kadınların yüzde 70'i hayatında hiç cinsel tatmin yaşayamamış.


Kadınların yüzde 80'i orgazm olamıyor

"Türk erkelerinin yüzde 70’i, kadınlarının ise yüzde 80’i orgazm olamıyor" bu sözler Opr. Dr. Gökçen Erdoğan'a ait. 

Hastalarınızın çoğu kadın mı yoksa erkek mi?

İkisi de eşit oranda. Kadınların şikâyeti genelde vajinismus ve orgazm olamama. Erkeklerin sorunu ise erken boşalma ve sertleşme. Ama erkekler erken boşalmadan çok sertleşme şikâyetiyle geliyor. Türk kadınlarının yüzde 80’i, erkeklerinin de 70’i orgazm olamamaktan şikâyetçi.


Türk halkı tatminsiz!

"Cinsel problemler konusunda dışa açılamama problemi çeken Türk erkeği erken boşalma, Türk kadını ise orgazm olamama sorunu yaşıyor."



10 Türk kadınından 9'u cinsel hayatından memnun değil


Türk kadını cinsel ilişkiden keyif alamıyor!



Türk kadını orgazm olamadığını saklıyor...


Türk kadınları yatakta mutsuz!

"14 ülkede yapılan cinsellik ve modern kadın araştırmasının sonuçlarına göre dünyada cinsel yaşamından en az memnun olan kadınlar, Türk kadınları."


"Türk kadını cinsel açıdan mutsuz"


Türk kadınının kabusu vajinismus


Türk kadınları cinsel açıdan mutsuz

Araştırmaya göre, dünyada cinsel yaşamından en az memnun olan kadınlar, Türk kadınları.


İtalya'da yaşayan Türk kadın yazar Nilay Ayben "İtalyan erkeği yatakta Türk erkeğinden kat kat daha iyidir." diyor.

Neden yurt dışında yaşayan Türk kadınları iyi bir cinsel hayata sahip?

Yabancı erkeklerin yatakta Türk erkeğinden kat kat daha iyi olmasının tek sebebi yabancı erkeklerin sünnetsiz olmasıdır. Vajinanın içi erkek sünnet derisi için nervürlüdür. Sünnet derisi, cinsel ilişki sırasında vajinal duvarların doğal bir uyarıcısıdır ve sünnet derisi vajinal orgazm için gereklidir.




Kadınlar sünnetsiz partnerle daha iyi seks yapıyor

Dr. Diana Sarmiento, Blog Doktoru

2 Mart 2012

Geçen Ocak 2012'de International Journal of Epidemiology'de yayınlanan yakın tarihli bir çalışma, erkek sünnetsiz olduğunda hem erkeklerin hem de kadınların cinsel tatmininin daha fazla olduğunu gösteriyor.

Eşleri sünnetli olan kadınlarda cinsel işlev güçlükleri de daha sık görüldü. Bu bozukluklara örnek olarak orgazma ulaşamama, kayganlık eksikliği, ağrılı ilişki ve vajina spazmları gösterilebilir.



42 yaşındaki Joanna , "Sünnetli erkeklerle çok fazla kayganlaştırıcıya ihtiyacım olurdu, ama -kesilmemiş olan- Brad ile hiç ihtiyacım olmadı" diyor. "Sadece kesilmemiş bir penisle vajinal orgazm yaşayabildim. ”


kaydeden Amanda Chatel
9 Eylül 2015

Sünnet oranları eskisi gibi olmadığından ve istatistiksel olarak tüm erkekler sünnetli olmadığından, cinsel yaşamınızda kesilmemiş bir penisle karşılaşma olasılığınız yüksektir. Peki bu olursa ne yapmalısınız? çıldırmak mı? Benzediği tuhaf küçük uzaylı gibi mi davranalım? Mümkün değil! Sünnetsiz penisler harika! Ama burada sünnetsiz penisi olan biriyle seks yapmadan önce bilmeniz gerekenler hakkında küçük bir uyarı var .

Bir fark hissettiğimi ve sünnetsiz penislerden daha çok zevk aldığımı söyleyebilirim ve birçok kişi de aynı fikirde. 2011'de yapılan bir araştırma, partnerleri sünnetli olan kadınların "cinsel ihtiyaçlarının karşılanmadığını ve genel olarak sık sık cinsel işlev güçlükleri, özellikle de orgazm güçlükleri yaşadıklarını" ortaya koydu.