Neden Ortadoğu'da erkekleri sünnet ettiler?

Neden Ortadoğu'da erkekleri sünnet ettiler?

Musevi kutsal metinlere göre erkek sünnetinin amacı vajinal orgazmı engellemekti.

Musevi kutsal metini Beresh Rabba 80 (Talmud)

" Ve Dina'yı aldılar. onu sürükleyip dışarı çıktılar. Sünnetsiz erkekle birlikte olmuş bir kadını ayırmak zordur."

Haham Moses Maimonides şöyle diyor:

"Kutsal metinler (Beresh Rabba, c.80) şunu açıkça söyler: Sünnetsiz bir erkek ile ilişkiye giren kadını ayırmak zordur. Bu, benim inancıma göre, sünnetle ilgili emir için en iyi nedendir." 

Kadın beyni vajinal orgazm esnasında büyük bir bölümü kapanır ve vajinal orgazm esnasında bilincini kaybeder. Kadınlarda endişe, korku, dikkat ile ilgili bütün beyin bölümleri vajinal orgazm esnasında kapalıdır. 

Fransız yazar Michel Herve Bertaux Navoiseau ise şöyle diyor: "Antik çağlardan beri erkek sünnet derisinin kadın orgazmına katkıda bulunduğu bilinmektedir: Sünnetsiz erkekle sevişen kadın, sünnetsiz erkekten güçlükle ayrılabilir. "

Yazar Kim Anami şöyle diyor:

"Kadınların seksten pek zevk almadıklarını duyduğumda ve bana şimdiye kadar sadece klitoral orgazm yaşadıklarını söylediklerinde şaşırmadım. Klitoris iyi bir ısınmadır ama hiçbir zaman oyunun sonu olması amaçlanmamıştır. Kelimenin tam anlamıyla buzdağının sadece görünen kısmı. Vajinal orgazmlar çok daha yoğun zevk verenlerdir. Ve hayatınızı değiştirirler. Çünkü bunlar kendini gerçekleştiren orgazmlardır. O kadar derin, yoğun ve zevklidirler ki en derin, en gerçek parçalarınızı özgürleştirirler. Küçük ölüm ve yeniden doğuş en güçlü şekilde vajinanın içinde gerçekleşir. Kadın cinselliğinin gerçek ağırlığı ve gücü vajinadadır."

Kristen O'Hara, "Sex as Nature Intended It" kitabında şöyle diyor:

"Sünnet derisi, cinsel ilişki sırasında vajinal duvarların doğal bir uyarıcısıdır. Penisin sünnet derisi, bir kadının cinsel coşkusunun anahtarıdır."

Antik Mısır'da efendiler erkek köleleri sünnet ettirirdi. Sünnet derisine sadece efendiler sahip olabilirdi. Çünkü kadın orgazmı için erkek sünnet derisinin önemli olduğu biliniyordu. Kadınlar, köle erkeklerle birlikte olmasın, olsa bile orgazm olmasın diye köle erkekler sünnet edildi. 

Erkek sünnetinin temel amacı kadınların vajinal orgazmı engellemekti. Ortadoğu'da erkek sünneti böyle başladı. Yahudiler Mısır'da köle olduğu için bu gelenek Yahudilere uzun yıllar uygulandı. Yahudilerde bu geleneği daha sonra terk edemediler.