Musevi kutsal metinlerinde geçen ilk kadın Lilith neden üstte olmak istedi?

Neden Musevilik inancında bir kadının sünnetsiz bir erkekle ve üstte seks yapması yasaktır?

Çünkü bu kadına çok fazla zevk verir.


Musevilik inancına göre ilk sünnet Hz. İbrahim ile başladı Hz. Adem sünnetsizdi. Türk yazar Nil Gün "Sünnet" kitabında şöyle diyor:

"Vajinal orgazmı tercih eden kadınlar sünnetsiz erkekleri tercih ediyor. Sünnetsiz erkekleri tercih eden kadınlar vajinal orgazma ulaşmak için üstte olmayı tercih ediyorlar. Erkek sünnet derisi biz kadınlara Tanrı’nın armağanı."

Vajinal orgazm için bir erkeğin cinsellik hakkında bir bilgiye sahip olmasına bile gerek yoktur. Vaginal orgazm için sünnet derisinin vajinal duvarlara temas etmesi yeterlidir.

Sünnetsiz erkekle seks yapan kadın çok fazla zevk aldığı için üstte olmak ister. Kadının üstte olduğu pozisyonda erkeğin bir şey yapmasına gerek yoktur. Üstte olan kontrolü elinde bulundurandır. Erkek kontrolü kadına vererek kadının hız ve derinliği ayarlaması olmasını amaçlar. 

Lilith Seks Pozisyonunun Faydaları Nelerdir? 

Kadına tam anlamı ile kontrol gücü verir. Kuvvetli bir orgazm için uygun pozisyonlardandır.

Lilith, Adem'i seks yüzünden terk etti. 

En büyük sorunları da cinsel ilişki sırasında Adem'in üstte yer almak istemesi ile ortaya çıkar. Lilith kendisinin altta kalmak istemediğini ve üstte durmak istediğini söyler. Lilith, Adem ile anlaşamayınca cenneti terk eder ve dünyaya gider. Bu arada Adem ise yalnızlıktan Tanrı'ya Lilith'i geri getirmesi için yalvarmaya başlar. Bunun için Tanrı Lilith'e üç melek ile 'evine dön' çağrısı yaptırır. Lilith bu çağrıyı geri çevirir ve asla dönmeyeceğini söyler. Bu arada Lilith'in gelmeyeceğinden tamamen emin olan Tanrı ise bir gece Adem uyurken ondan aldığı kaburga kemiğinden Havva'yı yaratır. Havva Lilith'e o kadar benzer ki Adem Lilith'in pişman olup geri döndüğünü düşünür. 

Musevi Kutsal metni "Alphabet of Ben Sira"dan kısa bir bölüm: Lilith

Tanrı ilk insan Adem'i tek başına yarattığında, "İnsanın yalnız kalması iyi değildir" dedi. Tanrı onun için topraktan kendisi gibi bir kadın yarattı ve ona Lilith adını verdi. Adem ve Lilith hemen birbirleriyle tartışmaya başladılar. Lilith "Aşağıda yatmayacağım" dedi. Adem "Ben aşağıda değil yukarıda yatacağım, çünkü sen aşağıda olmaya uygunsun ve ben de üstünde olmaya uygunum" dedi. Lilith "İkimiz de topraktan olduğumuza göre ikimiz eşitiz" dedi. Ve birbirlerini dinlemediler. Lilith, Tanrı'nın tarif edilemez adını söyledi ve göğe yükseldi. Adem, Yaratıcısına dedi ki: "Ey Kainatın Efendisi, bana verdiğin kadın benden kaçtı!"


Lilith Seks Pozisyonu (Cowgirl Seks Pozisyonu) Nedir?

Sünnet derisi, cinsel ilişki sırasında vajinal duvarların doğal bir uyarıcısıdır. Cowgirl seks pozisyonunda kadın, partnerinin üzerinde ve kadının aktif olduğu bir seks pozisyonudur. Erkeğin Cowgirl pozisyonunda bir şey yapmasına gerek yok. Erkek kontrolü kadına vererek kadının hız ve derinliği ayarlaması olmasını amaçlar. 

Yazar Taran Bassi Lilith pozisyonunun kadınlar için en iyi pozisyon olmasının 13 nedeni yazısında şöyle diyor:

"İyi egzersiz. Çalışmak zorunda kalacaksınız ve bunu yaparken çok fazla kalori yakacaksınız. Bu pozisyon hakkında gerçekten romantik bir şey var çünkü yüz yüze temasa, birbirini yakın ve çok fazla öpüşmeye izin veriyor. Arkanıza yaslanıp birinin size bir şey yapmasına izin vermek yerine, zirvedesiniz ve anın kontrolünü elinize alabilirsiniz. Bu oldukça güçlü bir heyecan. Cowgirl ilgili en güzel şey, daha sonra kolay ve hızlı bir şekilde orgazma ulaşmaya yol açan harika klitoral simülasyona izin vermesidir."