Sünnet Cinayettir

Türkiye

Sahtekarlığın kol gezdiği bir ülkeden hiç bir sey olmaz ve olmadı da.

Şarlatan Türk doktorları yıllarca çıkarları uğurlarına ülkenin içine edip, çocukların geleceğini kararttılar. İnsanlara söylenilen yalanlar, aynı halının altına saklanmış bir çöplük yığını haline geldi ve artık sağından solundan patlamaktadır. Şarlatan Türk doktorları ve onlara inanan cahiller insanlığın utanç kaynaklarıdırlar.

Sünnetin yasaklanması isteyen genel cerrahi uzmanı Ord. Prof. Op. Dr. Cemil Topuzlu 1934'te sünnet için söyledikleri :

"Sünnetten üç çocuğun öldüğünü hatırlıyorum. Biri tetanostan, biri emorrajiden (kanamadan), üçüncüsü de kangren ve enfeksiyondan ölmüştü. Ölen çocuklardan başka, sekiz on çocuğun glansının kesilerek sakat kaldığını ve yüzlerce çocuğun aylarca ıstırap çekip yaralarının bir türlü iyileşmediğini gördüm. Sünnetten sonra sinir hastalıklarına tutulan çocuklar pek çoktur. Sünnetin asla faydası olmayıp, bilakis kötülüğü ve tehlikesi vardır."

Bugün dünya üzerinde milyarlarca sünnetsiz erkek yaşıyor ve sünnet olmadığı için sakatlanana ya da ölene rastlanmamıştır. Ancak sünnet olduğu için sakat kalan ve ölen çocuklar var. Tarihi ile yüzlesmeye cesaret edemiyen, özeleştiri yapamayan bir toplumun fertleri felaketlerden kurtulamaz. Tabii ki yaşanacak felaketler bitmedi. Türkiye'de yaşayanlar kendilerini dünyanın merkezi ve herşeyin doğrusunu bildiklerini sandıklarından felaketleri yaşamaya devam edecekler.


1 – Kaan Otuk

Anestezili sünnet sonrası öldü

Kaynak : http://www.milliyet.com.tr/anestezili-sunnet-sonrasi-oldu-gundem-1156603/





2 - Efe Kaan Uçak

Sünnet olurken öldü
Efekaan, operasyon sırasında kalbinin durması nedeniyle yaşamını yitirdi.

Kaynak : https://www.sabah.com.tr/yasam/2010/10/26/sunnet_olurken_oldu




3 - Baran Ünivar

Sünnet oldu komaya girdi 5 ay sonra öldü
Baran bebek yoğun bakımdaki yaşam savaşını 5 ay sonra kaybetti.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/gundem/sunnet-oldu-komaya-girdi-5-ay-sonra-oldu-5080386



4 – Güven Dalkılınç

Sünnet oldu, öldü!
Kalbi durdu ve çalıştırılamadı...

Kaynak : http://www.haberturk.com/saglik/haber/542267-sunnet-oldu-oldu




 5 – Ali Rıza Dağcı

2 yaşındaki çocuk sünnet oldu, öldü.
Denizli'de Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde önceki gün sünnet olan 2 yaşındaki Ali Rıza Dağcı, operasyonun ardından hayatını kaybetti. İğne sonucu alerjik şoka girdiği ve iki kere duran kalbinin çalıştırıldığı ancak üçüncü kalp durmasında öldüğü öne sürüldü.

Kaynak : http://arsiv.sabah.com.tr/2007/08/02/haber,5E8C627A595D4D6988D58E16E5E75FEE.html




6 – Yasin Avcı

Lokal Anestezi'de fenalaştı dokuz gün yoğun bakımda kaldı ama hayata tutunamadı küçük çocuğun ölümüne sebep olan Doktor ise Mahkemede saygılıydı denilerek serbest bırakıldı.


7 – Oğuzhan Aycan

Sünnetliği kefeni oldu
Narkoz verilen küçük çocuk sünnetin ardından uyanamadı.

Kaynak :  https://www.takvim.com.tr/guncel/2013/07/26/sunnetligi-kefeni-oldu


8 – Ozan Williams

Üç haftalık Ozan'ı sünnet öldürdü...
3 haftalık Ozan Johnathan Williams, aşırı kan kaybından öldü.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/uc-haftalik-ozani-sunnet-oldurdu---/yasam/haberdetayarsiv/28.09.2003/19622/default.htm



9 – Ömer Halis Demir

2 aylık bebek, sünnet için girdiği ameliyatta öldü
ADAPAZARI'nda, 2 aylık Ömer Halis Demir, özel bir hastanede sünnet için girdiği operasyonda yapılan anestezi sonrası yaşamını yitirdi.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/2-aylik-bebek-sunnet-icin-girdigi-ameliyatta-o-40633470



10 - Yusuf Ali Gürbüz

Sünnet olduktan 1 hafta sonra vefat etti
İzmit Bağçeşme’de ikamet eden Gürbüz ailesinin 8 yaşındaki down sendromlu çocukları Yusuf Ali Gürbüz, sünnet olduktan 1 hafta sonra vefat etti. Talihsiz çocuğun enfeksiyon kaparak yaşamını yitirdiği tahmin ediliyor.

Kaynak: http://www.kocaelibarisgazetesi.com/guncel/sunnet-olduktan-1-hafta-sonra-vefat-etti-h94369.html 


11- Alaaddin

1.5 yaşındaki Alaadin sünnet oldu öldü




Her yıl pek çok erkek tıbben gereksiz sünnet operasyonlarında hayatlarını kaybederler. Bu ölümler milyar dolarlık sünnet endüstrisi tarafından saklanır.

Türkiye'de sünnet operasyonlarında ölen ve sakat kalan çocuklar





Foreskins don't kill people.
Sünnet derileri insanları öldürmez.

Circumcision kills people.
Sünnet insanları öldürür.

Intact America


New York, Yahudilerin dini ritüellerinden olan sünneti yasaklamak istiyor. Sebebi ise virüs yayması.

Dini sünnet ayini sırasında iki bebeğin hayatını kaybetmesi üzerine tepkiler artmakta. New York’ta ayinin yasaklanması için girişimler olduğu öğrenildi.

Ortodoks Yahudiler tarafından yapılan, Brit milah adlı sünnet töreninde, sünnet için özel olarak eğitilmiş mohel adlı din adamları görev yapmakta. Yahudi erkek çocuklarına sekiz günlükken yapılan bu törende mohel, bebeğe bir Yahudi adı verildikten sonra bebeğin sünnet derisini alır ve üreme organından kan akıtır.

Fakat dini amaçla yapılan bu tören son yıllarda gerekli önlemlerin alınmaması dolayısı ile bebeklerde ciddi kan hastalıklarına yok açmakta. Bunlardan biri ve en yaygını olan herpes virüsünden dolayı Kasım 2000 Aralık 2011 arasında 11 bebek hayatını kaybetmişti. Son yaşanan 2 bebek ölümü de bardağı taşıran son nokta olmuş.

New York sağlık görevlileri gelişmeler üzerine, bebeğin sünnetinden önce aileden izin formu doldurulmasının istenmesi için girişimde bulundu. Fakat Ortodoks Yahudileri bu girişimi, dini özgürlüklerine müdahale olarak algılayarak protesto ediyor.

Yahudilerde sünnet geleneği, kanın hayat sıvısı olduğu ve hastalıklardan korunmak için akıtılmasının farz olduğu inancından kaynaklanıyor. Kutsal kitaba göre, Allah Hz. İbrahim’e erkeklerin sünnet edilmesini söyler ve gelenek bu şekilde Yahudi dinine yerleşir.

Fakat tıp aynı görüşte değil. Tıbbi kayıtlara göre son yüzyılda yapılan sünnet işlemleri hastalıkların yayılmasına sebep olmuş. New York’taki istatistikler ise, sağlık departmanının art arda gelen ölümlerden sonra araştırılması ile elde edilmiş. Eylül ayında Brooklyn’de yaşanan son bebek ölümü olayının soruşturması ise hala devam etmekte.

New York’ta, Haziran ayına kadar 20,500 bebeğin sünnet edildiği bildirildi. Fakat araştırma sonuçları korkutucu. 2006-2012 yılları arasında sünnet olan 100,000 bebeğin 24.4’ünde neonatal herpes (HSV-1) virüsüne rastlandığı açıklandı. NYC Sağlık Komisyonu başkanı Dr. Thomas Farley yaptığı açıklamada, yeni doğmuş bebeklere bu şekilde bir işlemin yapılmasının güvenli bir yolunun bulunmadığını belirtti.

07-10-2012 New York

Kaynak: http://www.turkishny.com/new-york/60-new-york/94353-yahudilerin-sunneti-virus-dagitiyor